Що розповідають звільнені ХАМАСом заручники


19:3627.11.2023

“Вона постійно була в тунелях і відвикла від сонячного світла”. Родичі звільнених заручників розповіли про жорстоке поводження бойовиків ХАМАС із бранцями в Газі, пише Можем объяснить.

Що розповідають звільнені ХАМАСом заручники 1
Що розповідають звільнені ХАМАСом заручники 3

За минулі три дні з полону ХАМАС було звільнено 40 ізраїльтян і 18 іноземців. Більшість зараз у лікарнях і не дають коментарів журналістам, але їхні історії передають родичі. Ось що вони розповіли про життя в полоні репортерам i24 News, New York Times і Associated Press:

Яель Адар, невістка заручниці Яффи Адар (85-річна мешканка кібуца, яка пережила Голокост, – фото ліворуч): “З моменту викрадення вона не знала нічого. Не знала, що стало з її сусідами, вбиті вони чи викрадені. Вона досі не знає, що її онук усе ще в полоні”. Її внучка продовжує: “Мою бабусю викрали з кібуца Нір Оз. І ось, ми знову змогли обійняти її після майже 50 днів у полоні. Причому бабуся не знала, скільки провела там часу, вона рахувала дні”.

Мерав Мор Равів, двоюрідна сестра заручниці Керен Мандер (її взяли в заручники разом із 9-річним сином і 78-річною матір’ю – фото посередині): “Їх не катували і не піддавали насильству, але в деякі дні не давали їжу. Іноді доводилося чекати понад дві години, щоб сходити в туалет. Основною їжею були рис і хліб, а замість ліжок вони спали на зсунутих стільцях”.

Еяль Нурі, племінник Адіни Моше (72-річної мешканки кібуца, яка втратила чоловіка під час нападу ХАМАСу – фото праворуч): “Вона постійно була в темряві в тих тунелях і повністю відвикла від світла. Під час полону заручники виявилися повністю відрізані від зовнішнього світу”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube