У Празі від сьогодні нема вулиці, названої на честь радянського маршала Конєва, – таблички почнуть змінювати завтра


17:5601.10.2023

З 1 жовтня вулиця Конєвова в Празі, що мала назву на честь маршала І. Конєва, офіційно перейменована на Гартігова на честь першого мера Жижкова Карела Гартіга.

Заміна табличок розпочнеться у понеділок, після чого близько 5000 мешканців вулиці також зможуть безкоштовно обміняти документи із зазначенням адреси прописки протягом шести місяців.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

Зміна назви була схвалена членами міськради наприкінці червня на прохання округу. Вулиця Конєвова знаходиться в районі Жижків та має довжину близько 3,4 кілометра. Маршал Іван Конєв, воєначальник часів Другої світової війни, пізніше керував кривавим придушенням повстання в Угорщині у 1956 році, а також вів активну діяльність у Берліні під час будівництва Берлінського муру.

Муніципальний район виступив з ініціативою змінити назву на пропозицію Клубу друзів Жижкова. Карел Гартіг (1833–1905) був чеським патріотом і будівельником, який у 1876 році став першим мером незалежного Жижкова, який тоді називався Королівські Виногради I. Через рік населений пункт на пропозицію Гартіга був перейменований на Жижков.

Як повідомляло Інше ТВ, в квітні 2020 року адміністрація празького району «Прага 6» демонтувала пам’ятник радянському маршалу І.Конєву.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube