Звинувачений у зливі секретних документів Пентагону Джек Тейшейра свою вину не визнав, – CNN


09:4722.06.2023

Джек Тейшейра, військовослужбовець Національної гвардії США, звинувачений у витоку надсекретних військових документів у соціальних мережах, у середу в суді штату Массачусетс не визнав себе винним за шістьма федеральними звинуваченнями.

 Про це повідомляє CNN.

21-річному Тейшейрі раніше цього місяця було пред’явлено звинувачення за кількома пунктами у навмисному зберіганні і передачі секретної інформації, пов’язаної з національною обороною. З моменту арешту в квітні він перебуває під вартою на федеральному рівні.

Уродженця штату Массачусетс звинувачують у поширенні секретних військових документів через соціальну мережу Discord. Документи містили детальні розвідувальні оцінки як союзників, так і супротивників, включаючи стан війни в Україні.

За даними прокуратури, Тейшейра, молодший військовослужбовець рядового складу, який працював у 102-му розвідувальному крилі ВПС Національної гвардії штату Массачусетс, почав розміщувати інформацію про документи в Інтернеті приблизно в грудні 2022 року, а фотографії документів – у січні.

Тейшейра мав надсекретний допуск до секретної інформації, а внутрішні службові записки ВПС, на які прокурори звернули увагу в суді, показали, що його начальство неодноразово попереджало його про неналежний доступ до засекречених розвідувальних даних.

Адвокати Тейшейри стверджували в суді, що їхній клієнт не очікував, що секретна інформація, яку він розмістив на Discord, пошириться в Інтернеті, і розкритикували прокурорів за перебільшення небезпеки, яку Тейшейра становить для національної безпеки.

Коли Тейшейра увійшов до зали суду, він посміхнувся і помахав рукою своїй родині. Пізніше, коли під час короткого слухання він заявив про свою невинуватість за кожним пунктом обвинувачення, Тейшейра разом зі своїми адвокатами стояв перед суддею в помаранчевому комбінезоні і з вервичкою на голові.

“Ми залишаємося такими ж відданими, як і раніше, і вся наша сім’я продовжує надавати повну і непохитну підтримку Джеку, коли він стикається з цією справою”, – сказала прес-секретар сім’ї Джен Рід. “Важливо те, що Джек тепер матиме свій день у суді. Ми сподіваємося, що в ході цього процесу Джек отримає чесне і справедливе ставлення, на яке він заслуговує”.

Наступне слухання у справі Тейшейри призначене на 9 серпня.

Нагадаємо також: Документи Пентагону. Винуватця “зливів”Тейшейру лишили під вартою – за ним можуть полювати інші держави



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube