Відповідальність за підрив Каховської ГЕС повністю лежить на росії – Білий дім


08:3108.06.2023

Адміністрація президента США покладає відповідальність на підрив Каховської гідроелектростанції (ГЕС) в Україні на рф, окупаційний контингент якої контролював греблю та цю територію в Херсонській області.

Про це заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію брифінгу у Вашингтоні.

При цьому представниця адміністрації американського президента зазначає, що Штати продовжують оцінювати те, що сталося із Каховською ГЕС.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є в адміністрації повніше уявлення про те, хто або що викликало обвалення греблі, Жан-П’єр наголосила, що рф “взагалі нема чого там бути”.

“І знаєте, ця гребля була під контролем росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, заподіяні цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей непростий час”, – сказала спікер Білого дому.

Вона додала, що, якби рф не влаштувала повномасштабне вторгнення в Україну, трагедії не було б, тому відповідальність за ситуацію лежить на кремлі.

Як повідомляло Інше ТВ, «На території Херсонської та Миколаївської областей вже врятовано понад 2 тисячі людей. Але абсолютно катастрофічна ситуація на окупованій території» – звернення Зеленського (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube