Міністр оборони Великої Британії: Україна може повернути Крим іще цьогоріч


19:1903.06.2023

Існує реальна ймовірність того, що Україна поверне окупований Росією Крим ще цьогоріч, оскільки в російських військ закінчиться техніка, — заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв’ю, опублікованому в п’ятницю, 2 червня, у «The Washington Post».

Про це пише «Польське радіо», передає Інше ТВ.

«Ми бачимо на полі бою, що «якщо вдарити по російських військах у відповідне місце, вони фактично розвалюються. Можна відправити молодих людей на смерть десятками тисяч, що вони й роблять, але ви не можете начарувати танків і систем озброєнь, які їм потрібні», — сказав Воллес, якого називають одним із кандидатів на посаду нового генсека НАТО.

Відповідаючи на запитання про перспективи вступу України до НАТО, Воллес вказав на постійні розбіжності між державами-членами з цього питання та сказав, що НАТО, як і Європейський Союз, не має повторювати помилок минулого, даючи непомірні обіцянки таким країнам-кандидатам, як Україна.

«Ми повинні бути реалістами й сказати: “Це не станеться у Вільнюсі, це не станеться найближчим часом”», — визнав він, маючи на увазі саміт лідерів НАТО, запланований на літо цього року в литовській столиці.

Але він зазначив, що багато країн готові укласти двосторонні або багатосторонні угоди про взаємну оборону з Україною та взяти на себе зобов’язання щодо довгострокових планів нарощування її військового потенціалу, «щоб переконатися, що Росії чи будь-кому іншому вторгнення в Україну в майбутньому обійдеться дуже дорого». Він пояснив, що на практиці це матиме таку ж силу стримування, як і членство в НАТО, тим більше, що, на його думку, «сухопутні сили Росії будуть значно виснажені протягом наступних 10 років».

Воллес підкреслив, що країни Заходу продовжують підтримувати постачання зброї та коштів в Україну, не чинячи тиску на її лідерів, щоб вони вели переговори з Росією чи пішли на поступки. Водночас він зазначив, що військова техніка, яку можна передати Україні, закінчується, а це означає, що Велика Британія та інші країни змушені купувати все більше й більше зброї, а не дарувати її зі своїх запасів.

За його оцінкою, масштаби російських втрат говорять про те, що путін усе ще вірить, що може перемогти, якщо залучить у війну більше військ. «Путін може не отримувати точної інформації про ситуацію і не знати про масштаби військових викликів. НАТО і весь Захід повинні бути готові до всього, коли мова йде про ситуацію в Росії», — сказав Воллес.

Як повідомляло Інше ТВ,  путін не зможе перемогти у розв’язаній ним війні – Бен Воллес



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube