Ще 50 евакуйованих з Миколаївщини  дітей вразливих категорій знаходяться за кордоном – Миколаївська ОВА


18:5003.06.2023

З початком повномасштабної російської агресії з Миколаївщини вдалося оперативно евакуювати дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, які знаходились у центрах соціально-психологічної реабілітації.

Більшість евакуйованих вже повернулись на Миколаївщину, зараз за кордоном знаходяться ще 50 дітей.

Про це 2 червня на брифінгу повідомив заступник начальника Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі, інформують в пресслужбі обласної військової адміністрації.

“Ми дуже оперативно евакуювали дітей-сиріт, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, дітей з інвалідністю в безпечні регіони нашої держави. Я дякую кожному керівнику на своєму рівні за те, що вони відпрацювали це питання дуже ефективно”, – зазначив Олександр Трайтлі.

Він повідомив, що станом на сьогодні майже всі діти, які були евакуйовані, знаходяться вже на території Миколаївщини. Для дітей, які вже повернулися в область, були підібрані «два хороших заклади в одному з найбільш безпечних, найбільш віддалених від лінії зіткнення районі”, сказав Олександр Трайтлі.

Проте, 50 евакуйованих дітей ще знаходяться за кордоном. “Поки ведуться бойові дії на території держави, ми не маємо права цих дітей повертати, тому, як тільки це стане можливим, вони обов’язково повернуться. Для них готові вже всі умови”, – каже директорка Департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

Так, 14 вихованців з Новопетрівської спеціальної школи-інтернату разом з керівником та працівником закладу наразі ще знаходяться в Грузії під опікою посольства.

36 вихованців Степівського дитячого будинку-інтернату, діти з інвалідністю, були евакуйовані до Німеччини, де вони перебувають на лікуванні до сьогоднішнього дня.

“Ця евакуація була можлива завдяки підтримці першої леді України Олени Зеленської, першої леді Польщі Аґати Корнгаузер-Дуди, першої леді ФРН Ельке Бюденбендер. Спочатку ми евакуювали цих діток до Польщі, а далі вони були евакуйовані в Німеччину в спеціальний центр, де їм наразі надається фахова медична реабілітація”, – повідомив Олександр Трайтлі.

Директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва додала, що цим дітям потрібна цілодобова медична допомога, й перша леді ФРН Ельке Бюденбендер відвідує цих дітей, щоб перевірити умови їхнього проживання в центрі відновлення.

Заступник начальника Миколаївської ОВА ще розповів, що начальниця служби у справах дітей облвійськадміністрації Ірина Пономарьова опікується дітьми з центрів соціально-психологічної реабілітації, яких вилучають з сімей зі складними життєвими обставинами. Вона евакуювала близько 150 дітей та обласний будинок дитини до Чернівецької області, й всі ці діти понад рік в евакуації безпосередньо знаходилися під її опікою та наглядом, допоки безпекова ситуація не дозволила їм повернутися додому.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині внаслідок російської агресії загинуло 19 дітей



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube