«Україна зараз має достатньо спроможностей, щоб звільнити окуповані території» – Столтенберг


19:1901.06.2023

Країни Північноатлантичного альянсу надали Україні достатньо військової допомоги для звільнення захоплених Росією територій, але готові робити ще більше для допомоги Києву.

Про це під час пресконференції в Осло після завершення неформальної зустрічі глав МЗС країн НАТО заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

“НАТО надає безпрецедентну допомогу. Я впевнений, що Україна зараз має достатньо спроможностей, щоб звільнити окуповані території. Але нам треба робити більше”, – заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що країни Альянсу працюють над багаторічним пакетом підтримки Києва із значним фінансуванням.

“Це забезпечить Україні стримування й оборону на довгостроковий період, а також допоможе відбудувати сектор безпеки та оборони під час переходу від доктрин, обладнання й навчання радянської ери до повної сумісності з НАТО”, – наголосив Столтенберг.

За його словами, під час зустрічі в Осло також було обговорено підвищення рівня комісії НАТО-Україна до рівня Ради НАТО-Україна.

“Це буде значним кроком, який допоможе нам створити спільний консультативний форум з Україною. Україна буде рівною за столом перемовин. Це також допоможе обговорювати питання безпеки”, – пояснив генсек НАТО.

Очільник Альянсу поінформував, що глави МЗС під час зустрічі розглянули також прагнення України вступити до НАТО.

Як повідомляло Інше ТВ, «Кожен наш сумнів тут, у Європі, – це окоп, який обов’язково спробує зайняти Росія» – виступ Зеленського на саміті Європейської спільноти в Молдові (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube