Путін спробував применшити значення атаки дронів на Москву, щоб не визнавати свої обмежені можливості «відплатити» Україні, – ISW


07:1031.05.2023

Президент Росії Володимир Путін спробував применшити значення атаки безпілотників на Москву, щоб не визнавати свої обмежені можливості “відплатити” Україні, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на звіт ISW.

Коментуючи атаку БПЛА на столицю РФ, Путін заявив, що російські війська завдали удару по штабу української військової розвідки “два-три дні тому”, та сказав, що ЗС РФ продовжують відповідати на “війну України проти Донбасу”, завдаючи удари по українській військовій інфраструктурі.

Президент РФ натякнув, що удари безпілотників по Москві були відповіддю Києва на російські удари. При цьому російське Міноборони повідомило 30 травня, що війська РФ здійснили “ряд ударів із застосуванням далекобійного високоточного озброєння повітряного базування по головних центрах ухвалення рішень” в Україні.

“Міноборони Росії не заявляло, що завдавало ударів по штабу української військової розвідки, немає жодних підтверджень заяви Путіна.

Російський президент також заявив, що Україна намагається спровокувати відповідь і змусити Росію “віддзеркалити” свої дії.

Наголос Путіна на минулих і поточних ракетних ударах, ймовірно, є спробою дати зрозуміти, що РФ вже активно відповідає і їй не потрібно відповідати на подальші українські провокації”, – йдеться у звіті ISW.

В ISW також звернули увагу на слова Путіна про те, що, хоча московські системи протиповітряної оборони “працюють нормально”, Росії все ще потрібно “працювати” над удосконаленням цих систем.

В інституті вважають, що відповідною заявою Путін спробував випередити закиди з боку російських ультранаціоналістів, які раніше вже критикували неефективність ППО в Москві та у регіонах на кордоні з Україною.

Як повідомляло Інше ТВ, Атака дронів на Москву і “мова жестів”. Один впав за 3 км від резиденції Путіна в Ново-Огарьово



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube