Ще один республіканець оголосив про президентські амбіції. Чому радіє Трамп (ФОТО)


12:1923.05.2023

Сенатор-республіканець Тім Скотт офіційно оголосив про свою участь у президентських виборах у США

Про це він заявив у понеділок під час промови у своєму домашньому штаті, Південній Кароліні, передає CNN.

“Я кандидат, якого найбільше бояться ультраліві (крило в Демократичній партії, – ред.)”, – наголосив сенатор у своїй промові.

Тім Скотт є найвідомішим темношкірим політиком в Республіканській партії. Ще в 2010 році він став першим темношкірим республіканцем, обраним до Палати представників США від Південної Кароліни за понад століття. Через багато років Скотт потрапив до Сенату, що також стало першим випадком в історії, коли від цього південного штату був обраний чорношкірий сенатор.

Ще один республіканець оголосив про президентські амбіції. Чому радіє Трамп (ФОТО) 1
Ще один республіканець оголосив про президентські амбіції. Чому радіє Трамп (ФОТО) 3

Напередодні експрезидент США Дональд Трамп, який вважається одним із фаворитів серед республіканських кандидатів на виборах, привітав повідомлення про те, що Тім Скотт може офіційно ввійти в президентські перегони. Вважається, що Скотт може відібрати суттєву підтримку виборців у іншого кандидата – Рона ДеСантіса, який вважається найбільшим конкурентом Трампа.

Очікується, що впродовж наступних тижнів сенатор Скотт здійснить тури Айовою, Нью-Гемпширои та Південною Кароліною.

Віра Скотта і його скромне походження будуть центральною темою його передвиборчої кампанії, сказав помічник. Скотт виріс в неповній сім’ї в Північному Чарльстоні, де його мати працювала довгі години, щоб утримати сім’ю на плаву.

“Подумайте про дитину, чия бабуся змушена розпалювати піч, щоб обігріти будинок посеред зими. Я думаю про себе, що зараз я відчуваю себе так само”, – сказав Скотт у мерії Нью-Гемпширу цього місяця. “Так багато людей, коли ціни на енергоносії подвоїлися лише за останні кілька років, переживають кризу, подібну до тієї, що була у мене, коли я був ще дитиною”.

Під час свого туру Скотт розповів, що у віці від 7 до 14 років він “ніби дрейфував”, заваливши світову географію, громадянськість, англійську та іспанську мови на першому році навчання в середній школі. Але завдяки “невтомній” підтримці своєї матері та наставника, покійного Джона Моніза, менеджера Chick-fil-A, Скотт каже, що зміг закінчити Південний університет Чарльстона. Згодом він відкрив власну страхову агенцію, пов’язану з Allstate.

Скотт вважає, що Моніс навчив його тому, що будь-хто може “досягти успіху, незважаючи на обставини”, якщо візьме на себе відповідальність – цю думку він повторив у Північному Чарльстоні.

“Джон навчив мене, що будь-хто, з будь-якого місця, в будь-який час може піднятися вище своїх найсміливіших очікувань та уяви”, – сказав Скотт після того, як на початку своєї промови подарував троянди вдові Моніса та власній матері. “Але спочатку я мав взяти відповідальність за себе. Він сказав мені з великою любов’ю, щоб я подивився в дзеркало і звинуватив себе”.

Політична кар’єра Скотта почалася в 1995 році, коли він балотувався на позачергових виборах до міської ради Чарльстона, вигравши місце, яке він утримував протягом майже 15 років. Після одного терміну на посаді законодавця штату Скотт виграв місце в Палаті представників США, представляючи 1-й округ Південної Кароліни.

Кандидат у президенти і колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі призначила Скотта членом Сенату США у 2012 році, щоб заповнити вакансію, яка звільнилася після виходу на пенсію сенатора Джима Демінта. Він зберіг своє місце на позачергових виборах 2014 року, був переобраний на повний термін у 2016 році і втретє переміг минулого року.

“Кожній мамі, яка намагається звести кінці з кінцями, яка думає, що її зусилля марні, я хочу сказати, що це не так”, – сказав Скотт після призначення Хейлі.

За час роботи в Сенаті Скотт здобув строго консервативний досвід голосування, але він також очолював двопартійні переговори про реформування поліції разом із сенатором від Нью-Джерсі Корі Букером, демократом.

Ці переговори тривають вже багато років, починаючи з літа 2020 року, до них також долучилася тодішня сенаторка від Каліфорнії Камала Гарріс, але надії на всеосяжну угоду були фактично залишені у 2021 році. (За повідомленнями, розмови тривають, але наразі немає жодних законодавчих ініціатив).

У 2017 році його “Акт про інвестування в можливості”, який мав певну підтримку демократів, був включений до суперечливого республіканського законопроекту про зниження податків. Це положення передбачало створення “зон можливостей”, які створювали б податкові пільги для бізнесу, що інвестував у регіони країни, які борються з бідністю та економікою, що перебуває в стані стагнації.

“Я був одним з провідних авторів республіканського законопроекту про податкову реформу, який знизив податки для сімей, повернув робочі місця та інвестиції з-за кордону, а також створив закон за моїм підписом – “Зони можливостей”, який приніс мільярди доларів у найбідніші громади, що залишилися позаду”, – сказав Скотт у своєму виступі. “Це був лише один законопроект. Уявіть, що ми могли б зробити, маючи цілий порядок денний”.

Тим не менш, демократи в Південній Кароліні вітали Скотта на перегонах з різкими словами про його політичний послужний список – і спробою пов’язати його з крайніми правими поглядами в Республіканській партії.

Хоча Скотт висловив більшу відкритість до співпраці з демократами, ніж більшість республіканців у Вашингтоні, він також має один з найконсервативніших послужних списків у Конгресі. Він рідко розходився з Трампом під час його президентства, хоча й критикував реакцію Трампа на насильство з боку білих расистів у Шарлотсвіллі, штат Вірджинія, у 2017 році.

“Те, що ми хочемо бачити від нашого президента, – це ясність і моральний авторитет”, – сказав Скотт тоді в інтерв’ю Vice News. “І цей моральний авторитет скомпрометований”.

Однак після зустрічі з Трампом у Білому домі Скотт значною мірою відступив від цієї позиції.

“(Трамп), безумовно, чітко дав зрозуміти, що сприйняття, яке він отримав від своїх коментарів, було не зовсім тим, що він мав на увазі”, – сказав Скотт в інтерв’ю CBS News.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube