Що пишуть у РФ через добу після заходу російських добровольців на Білгородщину


12:0023.05.2023

Російські військові за добу так і не змогли зачистити Бєлгородську область від диверсантів, які проникли вчора вранці з території України. Заяви офіційних осіб уривчасті й суперечать одна одній, а сама вилазка ДРГ викликає більше запитань, ніж відповідей.

Про це пише російське опозиційне видання Можем объяснить.

Диверсійна група все ще перебуває в регіоні. Про це свідчить заява губернатора В’ячеслава Гладкова. Він розповів, що силовики не можуть поки що дістатися до поранених, а місцевим жителям, які евакуювалися зі своїх будинків, поки що не варто повертатися назад.

Бєлгородські держЗМІ перестали повідомляти про вилазку диверсантів, звернув увагу “МО”. У ранковому випуску “Вести-Белгород” натомість розповіли про нагородження місцевих військових, тренування територіальної оборони, новий притулок для бездомних тварин. Єдиним джерелом, що повідомляє про диверсантів, залишився Гладков. Міноборони мовчить про те, що трапилося.

Досі незрозуміло – скільки людей проникли на територію РФ. На відео, які з’являються у соцмережах, одномоментно не більше п’яти осіб. Російські пропагандистські видання повідомляють про “знищення” щонайменше 39 диверсантів. Офіційно ця інформація так і не була підтверджена.

Інформація влади про оточення ДРГ не підтвердилася. Ще вдень у понеділок джерело пропагандистського RT повідомило про захоплення диверсантами будинку культури в селі Гора-Поділ. Стверджували, що нападників оточили. Про це ж говорив і губернатор Гладков. Але через добу ці дані не підтвердилися, а операція триває.

Спочатку влада повідомляла про відсутність жертв атаки, але сьогодні губернатор Бєлгородчини В’ячеслав Гладков повідомив про загибель місцевої жительки 1941 року народження під час евакуації. Жодних подробиць він не навів. Також він розповів про двох поранених місцевих жителів із села Глотове, – до них, за його словами, влада дістатися поки не може.

У “Російському добровольчому корпусі” вимагають гроші за коментарі. “Даємо коментарі тільки через донат у фонд підтримки іноземних добровольців”, – сказали “МО” в пресслужбі об’єднання.

У сусідній Брянській області оголошено загальний збір силовиків. Це сталося після того, як ЗСУ обстріляли регіон, заявив губернатор Олександр Богомаз.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube