Гутерріш запрошує Лукашенка на самміт ООН і ставить Білорусь в приклад Європі


19:3812.05.2023

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш має намір запросити самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка на саміт сталого розвитку в Нью-Йорку, який має відбутися у вересні.

Про це заявила регіональний директор з Європи та Центральної Азії Управління ООН із координації діяльності з метою розвитку Гві Йоп Сон, пише Наша Ніва.

«Саміт буде організований генеральним секретарем ООН. Вже відомо, що туди буде запрошено главу держави», – заявила представниця ООН під час зустрічі з журналістами в Мінську.

За словами міжнародної чиновниці, у листі-запрошенні на ім’я Лукашенка вказано два прохання з боку генсека ООН.

«Прохання про те, щоб держави-члени ООН робили все необхідне для прискорення досягнень Цілей сталого розвитку. А також про те, щоб ця робота проводилася з урахуванням представників громадянського суспільства, приватного сектору та уряду», – заявила чиновниця.

Також Гві Йоп Сон заявила, що ООН готова підтримати Білорусь у цьому. На її думку, те, яких успіхів досягла Білорусь у досягненні Цілей сталого розвитку, є «чудовим прикладом того, як може працювати країна», і саме цей досвід можна використовувати як передовий серед інших країн Європи. 

Нагадаємо, напередодні у Білорусі помер політв’язень, засуджений за карикатуру Лукашенка



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube