Депортація дітей та Олімпіада: українська делегація повідомила про план роботи на сесії в ПАРЄ


14:1424.04.2023

Примусова депортація українських дітей до рф, участь російських спортсменів на Олімпіаді та підготовка до 4-го саміту Ради Європи у Рейк’явіку будуть серед питань у плані роботи української делегації на весняній сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, пише УНН з посиланням на Telegram Верховної Ради.

Як вказано, українська делегація прийме участь у весняній сесії ПАРЄ у Страсбурзі на цьому тижні. Серед найбільш важливих для України питань порядку денного будуть дебати за терміновою процедурою та резолюція щодо примусового переміщення і депортації українських дітей до рф і тимчасово окупованих територій. З онлайн-зверненням до делегатів ПАРЄ із 46 країн виступить Перша леді України Олена Зеленська.

Також, за словами заступниці голови комітету гуманітарної та інформаційної політики, учасниці української делегації у ПАРЄ Євгенії Кравчук, буде порушуватися питання участі російських спортсменів в Олімпіаді.

“У комітеті з питань культури, який я очолюю, проведемо слухання стосовно (не) участі атлетів рф та білорусі на Олімпіаді в Парижі”, – повідомила Кравчук.

Також очікуються дебати з підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк’явіку, що відбудеться у травні цього року.

На думку Кравчук, важливими будуть слухання щодо ролі росії у зростанні напруги в Республіці Молдова. Та практичне значення для України матиме ухвалення резолюції щодо імплементації рішень Європейського суду з прав людини.

Читайте: Україна очікує від ПАРЄ визнання рф країною, яка вчиняє культурний геноцид українців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube