Україна очікує від ПАРЄ визнання рф країною, яка вчиняє культурний геноцид українців


19:1924.03.2023

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у ПАРЄ закликав визнати росію країною, яка вчиняє культурний геноцид українців. Про це УНН інформує з посиланням на повідомлення МКІП.

Цитата

«Російська агресія ж спрямована на тотальне знищення української ментальності та ідентичності. Це включає людські втрати за національною ознакою, злочини геноциду, підміну історичних понять, нівелювання унікальних традицій українського народу, знищення об’єктів культурної спадщини, розкрадання культурних цінностей, спроби стерти українську національну пам’ять», – сказав Ткаченко на засіданні комітету ПАРЄ 23 березня.

За його словами, “Україна очікує від ПАРЄ визнання російської федерації країною, яка вчиняє культурний геноцид”, не тільки запроваджувати санкції проти рф, але й арештувати активи росіян, зокрема майна «росспівробітництва», а також сприяння у поверненні вкрадених росіянами культурних цінностей.

Читайте: путін і лукашенко мають бути притягнуті до відповідальності у спеціально створеному Міжнародному трибуналі – резолюція ПАРЄ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube