Миколаївщина отримала 500 мобільних будиночків, Херсонщина – 600 (ФОТО)


18:5924.03.2023

Офіс Омбудсмана продовжує сприяти реалізації проєкту Єврокомісії з облаштування мобільних будинків у Миколаївській та Херсонській областях.

Вони передбачені для проживання внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло або були евакуйовані із зони бойових дій.

Про це повідомили в Офісі Омбудсмана, передає Інше ТВ.

На Миколаївщину доправили 500 таких будинків, на Херсонщину – 600. Здебільшого їх встановлюватимуть на власних присадибних земельних ділянках громадян на період відновлення пошкодженого або зруйнованого майна. Також розглядається питання облаштування Пунктів Незламності в громадських місцях.

Мобільні будинки можна адаптувати як для теплої, так і для холодної погоди. Вони багатофункціональні: конструкції дозволяють переобладнати їх у більші модулі й застосовувати як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети, гуманітарні пункти тощо. До будинків додатково надають ліжка з матрацами, постільну білизну та електрообігрівачі.

Перші вантажі вже відправили п’ятьом тергромадам Миколаївщини: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігурівській та Первомайській. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців.

Миколаївщина отримала 500 мобільних будиночків, Херсонщина – 600 (ФОТО) 1
Миколаївщина отримала 500 мобільних будиночків, Херсонщина – 600 (ФОТО) 3

Така допомога надається завдяки Координаційному центру ЄС з реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Шведській службі цивільного захисту (MSB). Окрема подяка МЗС та Представництву України в ЄС, які надають підтримку в налагодженні відповідної комунікації.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївщина отримала першу партію побутової техніки для комплектації модульних будинків (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube