Естонія глибоко обурена заявою посла Китаю у Франції, який поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік


07:3323.04.2023

Посол Китаю у Франції Лу Шає поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік в інтерв’ю, опублікованому на французькому телеканалі LCI.

Про це пише Delfi з посиланням на естонське видання Postimees, передає Інше ТВ.

Відповідаючи на запитання тележурналіста Даріуса Рошебіна, чи є Крим частиною України, Лу Шайє сказав, що все залежить від того, як дивитися на це питання. “Передусім… Крим спочатку належав Росії, чи не так? А потім Хрущов, за радянських часів, передав Крим Україні”, – сказав Шайє.

Потім ведучий втрутився і сказав, що за міжнародним правом Крим є частиною України, і хоча цей факт може бути поставлений під сумнів, Крим все одно є частиною України.

Шайє відповів, що за міжнародним правом колишні республіки Радянського Союзу не мають жодного статусу. “У міжнародному праві колишні радянські держави навіть не мають статусу… як би це сказати… фактичного статусу в міжнародному праві, тому що немає міжнародного договору, який матеріалізував би їх суверенітет”, – висловив свою думку посол Китаю.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна засудив сумніви посла Китаю у Франції Лу Шайє щодо суверенітету колишніх республік Радянського Союзу, повідомляє агентство LETA з посиланням на BNS.

“Заяви китайського дипломата незрозумілі, і ми засуджуємо подібні коментарі у бік незалежної та суверенної країни”, – зазначив голова естонського МЗС Цахкна.

“Міністерство закордонних справ Естонії планує викликати представника Китайської Народної Республіки в Естонії, і, якщо потрібно, проінформувати його про нашу історію. Наша мета – дати зрозуміти, що подібні погляди неприйнятні, і що Естонія – суверенна держава”, – наводить Rus.Postimees слова Маргуса Цахкна.

Представництво КНР в Естонії на даний момент не має посла, Китай в Естонії представляє повірений у справах Мен Цзяньхуа.

Як повідомляло Інше ТВ, Путін зустрівся з міністром оборони Китаю: «Співпраця Китаю і Росії розвивається добре»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube