США намагаються заспокоїти партнерів після “зливу” секретних даних та оцінюють масштаби витоку – ЗМІ


14:2311.04.2023

Сполучені Штати Америки намагаються заспокоїти партнерів після витоку секретних документів про низку країн. Про це пише Politico, посилаючись на американського, двох європейських чиновників, а також одного члена “П’яти очей” (розвідувальний альянс, до якого входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, США та Велика Британія), передає УНН.

Деталі

Як пише видання, після того, як стало відомо про витік інформації, посадовці таких структур, як американська розвідка, Держдепартамент та Пентагон звернулися до союзників, щоб усунути занепокоєння.

Зокрема, як вказано, члени “П’яти очей” попросили про брифінги у Вашингтоні для роз’яснення ситуації, проте не отримали відповіді. Прохання про брифінги надіслали до Офісу директора національної розвідка США, Центрального розвідувального управління та Федерального бюро розслідувань.

Окрім того повідомляється, що офіційні особи в Лондоні, Брюсселі, Берліні, Дубаї та Києві допитуються у США, як інформація змогла опинитися в мережі, хто за це відповідальний та що роблять США, щоб видалити опубліковані дані. Представники країн сумніваються, що Білий дім вживає заходів, щоб обмежити поширення розвідданих у майбутньому.

За словами одного з чиновників, Україна давно переймалася тим, що інформація, якою вона ділиться зі США, може опинитися у відкритому доступі. Він додав, що цей випадок показав, що “українці були абсолютно праві, а американці тепер у боргу перед ними. Вони повинні перепросити і компенсувати це”.

Читайте: В США скасували режим надзвичайного стану, оголошений через коронавірус



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube