Україна закликала РФ показати списки полонених у відповідь на чергову провокацію “омбудсмена”


15:5731.03.2023

Україна закликала Росію оприлюднили списки українців, які перебувають у ворожому полоні у відповідь на чергову провокацію “омбудсмена” Татьяни Москалькової.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Сьогодні “омбудсмен” Росії Татьяна Москалькова, яку виключили з Міжнародного інституту омбудсмена, виступила із пропагандистською заявою, у якій звинуватила Україну в небажанні обмінювати військових. Нібито на підтвердження своїх слів вона виклала список із 133 прізвищами полонених.

У штабі зазначають, що єдиним позитивом у таких провокаціях є оприлюдненням списків, якими РФ опосередковано підтверджує перебування українських громадян у неволі.

“Пропонуємо пані Москальковій наступного разу оприлюднити всі списки українців, які знаходяться у ворожому полоні: інформацію, яку держава-агресорка старанно приховує від України та міжнародних організацій”, – додають у штабі.

Нагадаємо, що 25 лютого Москалькова потрапила до санкційного списку ЄС за заперечення факту фільтраційних заходів, які проводила РФ на окупованих територіях.

У штабі підкреслюють, що РФ утримує як полонених цивільних заручників, некомбатантів (осіб, які служать у війську, але не беруть участі в бойових діях, як музикантів, медиків, капеланів), а також важкохворих та поранених бійці. При цьому їх усіх мають звільняти без додаткових умов.

Читайте: Перебування військового у полоні: як отримати довідку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube