Гондурас розірвав відносини з Тайванем


12:0626.03.2023

Гондурас розірвав багаторічні дипломатичні відносини з Тайванем, заявивши, що підтримує принцип одного Китаю. Про це 26 березня повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву МЗС країни, пиге Кореспондент.

Зазначається, що припинення контактів із Тайванем стало очікуваним кроком після того, як міністр закордонних справ Гондурасу Едуардо Енріке Рейна минулого тижня відвідав Пекін.

У короткій заяві міністерство закордонних справ Гондурасу наголосило, що визнає КНР єдиним законним урядом, який представляє всю країну, і що Тайвань є “невід’ємною частиною території Китаю”.

Рейна вже повідомив про це рішення тайванську адміністрацію.

Тайвань, у свою чергу, також оголосив про розрив дипвідносин з Гондурасом і закриття посольства в Тегусігальпі.

Міністр закордонних справ острова Джозеф Ву зазначив, що гондурасський президент Сіомара Кастро, яка вступила на посаду на початку минулого року, і її уряд “завжди мав ілюзії” щодо Китаю.

Держдепартамент США заявив, що хоча дії Гондурасу були суверенним рішенням, важливо зазначити, що Китай “часто дає обіцянки в обмін на дипломатичне визнання, які зрештою залишаються невиконаними”.

Нагадаємо, КНР вважає демократично керований Тайвань своєю територією та нарощує військовий, політичний та економічний тиск, щоб відстоювати права на нього.

Читайте: Украина поднялась в рейтинге экономической свободы: опередила Таджикистан и безнадежно отстает от Гондураса



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube