На Путіна чекає багато цікавого, трек спецтрибуналу не перетинається з рішенням МКС


09:0919.03.2023

Рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини у РФ Марії Львової-Бєлової ніяк не перетинається з темою спеціального трибуналу, в межах якого верхівку РФ судитимуть за злочин агресії.

Про це в коментарі LIGA.net сказав заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

Він наголосив, що сьогоднішнє рішення МКС означає, що доктрина міжнародного права “нарешті почала діяти”, а цивілізований світ “нарешті відкрив очі”, і тепер Путіна і Львову-Бєлову, якщо ті опиняться на території 123 країн-ратифікантів Римського статуту, мають негайно заарештувати й передати в Гаагу.

“Це лише початок того, що чекає на цих міжнародних злочинців. Початок. Тому що попереду їх чекатиме багато чого нового, цікавого. І відповідальність за злочин агресії, і відповідальність за злочини геноциду українського народу, і відповідальність за злочини проти людяності, і інші воєнні злочини”, – наголосив Смирнов.

Він зазначив, що рішення про ордер на арешт з темою спеціального трибуналу по злочину агресії не перетинається ніяк.

“Розмежовуймо ці поняття. Мандат Міжнародного кримінального суду – це одна історія, а мандат спеціального трибуналу для доведення вини у злочинні агресії – це зовсім інший трек. Трек переслідування за primary crime, за материнські злочини, за ключовий злочин, за який доведеться відповісти Путіну і його найближчому оточенню”, – додав представник ОП.

Нагадаємо: Навіть в Африці небезпечно. Як змінив життя Путіна ордер на арешт



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube