Зеленський відповів на петицію про перейменування РФ – в Московії вже істерика


13:3311.03.2023

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію, в якій пропонується офіційно перейменувати назву Росії на Московію.

Як зазначає автор петиції, ця назва вживалася в європейських та деяких азіатських мовах. На багатьох історичних картах XVI-XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, фігурує ця назва. Фактично Росія існує лише 301 рік – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро I проголосив Московське царство Російською імперією.

У своїй відповіді на петицію Володимир Зеленський зазначив, що “зачеплене в петиції питання вимагає ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки”.

Глава держави заявив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом із науковими установами опрацювати це питання.

Здавалося б, типові реакція на петицію – доручив розібратись-вивчити, але в Рф реакція на це істерична. В своєму психопатичному стилі з образами на адресу України відреагував Мєдвєдев, а Марія Захарова наголосила на тому, що бажання 25 тис. українців перейменувати Росію на Московію – доказ того, що в Україні будуют антиросію. При цьому в петиції не йшлося про те, щоб так називали Рф в інших країнах, а тільки про те, щоб історичну назву повернули їй в Україні. Зрештою, це ж там прагнуть “історичної справедливости” настільки, що готові воювати з сусідами.

Читайте: Зеленський ввів в дію санкції проти російських букмекерських контор – на 50 років



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube