Іспанія все ще видає «золоті візи» росіянам – ЗМІ


21:1505.03.2023

Влада Іспанії продовжує надавати дозволи на проживання росіянам за схемою золотої візи країни, незважаючи на те, що Іспанія призупинила надання таких віз заможним громадянам Росії після вторгнення в Україну.

Про це пише видання SchengenVisaInfo.com, передає Інше ТВ. 

Минулого року Міністерство закордонних справ Іспанії спільно з Міністерством внутрішніх справ, а також Міністерством соціального захисту досягли домовленості про призупинення видачі резидентів, а також золотих віз на нерухомість громадянам Росії. Така угода була частиною санкцій, накладених на Росію у відповідь на повномасштабне вторгнення останньої до України. Однак іспанська влада не повністю виконала це рішення.

«Місяць тому ми отримали затвердження останньої заяви про отримання посвідки на проживання громадянина Росії за купівлю житла. Те, що вони скасували, – так це можливість вимагати ці візи в консульствах у Санкт-Петербурзі та Москві, але не ті дозволи, які вимагають туристи звідси», – розповіла юрист, що спеціалізується на імміграції, Крістіна Ромеро з юридичної фірми Antonio Segura.

Документ, до якого ЗМІ отримали доступ, демонстрував дозвіл на проживання, виданий владою Іспанії 25 січня члену сім’ї російського інвестора. На запитання про те, чи видають вони інвесторські дозволи громадянам Росії, джерела в Міністерстві соціального захисту, інклюзії та міграції не відповіли, а також не надали даних щодо кількості дозволів, виданих минулого року. Однак член Імміграційної комісії Асоціації адвокатів (ICAB) Антоніо Сегура каже, що це все ще можна зробити.

«Були громадяни Росії, які боялися, що їх не нададуть, і ми думали, що вони перестануть їх видавати. Але врешті-решт ми з’ясували, що жодних змін у Генеральному бізнес-підрозділі не відбулося, а на них лише ветували російські консульства», – підкреслив він.

Згідно з повідомленням міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса, у березні минулого року дію програми «Золота віза» Іспанії для громадян Росії було призупинено.

Схема проживання в Іспанії через інвестиції, також відома як програма «Золота віза», дозволяє іноземним громадянам отримати дозвіл на проживання в цій країні в обмін на інвестиції в Іспанії на суму щонайменше 500 000 євро.

Цифри, надані Управлінням дипломатичної інформації, показали, що з початку 2020 року до кінця січня минулого року владою Іспанії громадянам Росії було видано 492 золоті візи.

Як повідомляло Інше ТВ, Кіпр ревізує програму “інвестиції в обмін на паспорти” – вже позбавив громадянства 222 паспортоносців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube