Блінкен – Лаврову: США готові взаємодіяти з Росією щодо контролю над ядерними озброєннями “незалежно від того, що ще відбувається в світі”


17:4702.03.2023

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер на полях G20 у Нью-Делі.

Однією з тем обговорень стала війна РФ проти України.

Як повідомляє CNN, про це голова Держдепу заявив у ході пресконференції.

“Я закликав Росію скасувати своє безвідповідальне рішення і повернутися до виконання нового СНО [Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь], який накладає обмеження на ядерні арсенали Сполучених Штатів і Російської Федерації, що піддаються перевірці. Взаємне дотримання цього договору в інтересах обох наших країн. Це також те, чого люди в усьому світі очікують від нас як ядерних держав”, – сказав він на прес-конференції в четвер у Нью-Делі.
За його словами, він сказав Лаврову, що США будуть готові взаємодіяти з Росією в питаннях контролю над стратегічними ядерними озброєннями “незалежно від того, що ще відбувається в світі і в наших відносинах”, посилаючись на історичну роботу, яку США провели з колишнім Радянським Союзом в цьому питанні в розпал холодної війни.

Блінкен також закликав Росію припинити війну в Україні і сісти за стіл переговорів, підтвердивши підтримку України з боку США.

“Кожен член G20 і практично кожна країна продовжує нести витрати, пов’язані з російською агресивною війною”, – сказав Блінкен.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube