Китай відреагував на дані ФБР про лабораторне походження COVID-19


13:3501.03.2023

Китай заявив про “політичні маніпуляції” у питанні визначення походження COVID-19. Такий коментар речниці МЗС КНР Мао Нін на черговій пресконференції щодо інформації директора ФБР, що спалах COVID-19 міг бути викликаний витоком з лабораторії, цитують китайські ЗМІ, пише УНН.

Цитата

“По-перше, Китай завжди підтримував і брав участь у глобальному науковому відстеженні нового коронавірусу. Відстеження вірусів – це складна наукова проблема, якою повинні і можуть займатися лише вчені з усього світу. Лабораторний витік навряд чи є авторитетним науковим висновком”, – сказала Мао.

У цьому контексті речниця МЗС КНР зіслался на спільну експертну групу Китаю та ВООЗ, що відвідувала відповідні лабораторії в Ухані та поглиблений обмін інформацією з науковими дослідниками. “Це точно відображено у відповідному звіті про спільне дослідження та було підтримано міжнародним співтовариством і широко визнано науковим співтовариством”, – вказала Мао.

“По-друге, Китай рішуче виступає проти будь-яких форм політичних маніпуляцій у питанні визначення походження. Коли спецслужби беруть участь у наукових питаннях, вони політизують питання визначення походження. (…) Ми закликаємо США поважати науку та факти, припинити політизувати відстеження походження нового коронавірусу…”, – зазначила вона.

Читайте: Влада США вважає, що COVID з’явився через витік у лабораторії – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube