Влада США вважає, що COVID з’явився через витік у лабораторії – ЗМІ


06:4027.02.2023

У 2021 році ФБР дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, стала результатом витоку в лабораторії з “помірною впевненістю”, і досі дотримується цієї точки зору.

Міністерство енергетики США вважає, що пандемія COVID-19, ймовірно, виникла в результаті витоку в китайській лабораторії, йдеться в засекреченій розвідувальній доповіді, яку нещодавно надали Білому дому та ключовим членам Конгресу, пише Кореспондент.

Зміна позиції Міністерства енергетики, яка раніше не визначилася щодо того, як виник вірус, наголошується в оновленому документі за 2021 рік, підготовленому офісом директора Національної розвідки США Авріл Хейнс.

У новому звіті наголошується, що різні частини розвідувальної спільноти дійшли різних міркувань про походження пандемії. Міністерство енергетики приєдналося до Федерального бюро розслідувань, заявивши, що вірус, найімовірніше, поширився через нещасний випадок у китайській лабораторії.

Чотири інші відомства, а також національна розвідувальна група все ще вважають, що це, ймовірно, результат природної передачі вірусу, а два ще не визначились із відповіддю.

Як зазначає видання, висновок Міністерства енергетики є результатом нових розвідувальних даних та має важливе значення, оскільки відомство має значний науковий досвід та контролює мережу національних лабораторій США, деякі з яких проводять передові біологічні дослідження.

За словами людей, які ознайомилися із засекреченою доповіддю, Міністерство енергетики винесло своє рішення з “низьким ступенем впевненості”.

У 2021 році ФБР дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, стала результатом витоку в лабораторії з “помірною впевненістю”, і досі дотримується цієї точки зору.

Американські офіційні особи відмовилися надати деталі щодо нових розвідувальних даних та аналізу, які змусили Міністерство енергетики змінити свою позицію. Вони додали, що хоча Міністерство енергетики та ФБР стверджують, що найбільш ймовірним є ненавмисний витік інформації з лабораторії, вони дійшли таких висновків з різних причин.

В оновленому документі наголошується, що співробітники розвідки все ще збирають по шматочках інформацію про те, як виник COVID-19.

Національна розвідувальна рада, яка проводить довгостроковий стратегічний аналіз, та чотири агентства, які офіційні особи відмовилися назвати, все ще оцінюють з “низьким ступенем впевненості”, що вірус з’явився через природну передачу від інфікованої тварини, згідно з оновленим звітом.

Центральне розвідувальне управління та ще одне відомство, яке офіційні особи не назвали, досі не визначилися між теорією лабораторного витоку та теорією природної передачі, повідомили люди, які ознайомилися із засекреченою доповіддю.

Незважаючи на відмінності в аналізі відомств, оновлений звіт підтвердив консенсус, що існує між ними щодо того, що COVID-19 не є результатом китайської програми з розробки біологічної зброї.

Читайте: Кількість хворих на коронавірус в Україні кожного тижня збільшується – Кузін



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube