Восьмий. На Рубльовці знайшли мертвим чергового олігарха рф – був компаньйоном зятя Єльцина, працював з Наришкіним


19:4723.02.2023

Олігарх В’ячеслав Ровнейко заснував нафтогазову компанію з зятем першого президента РФ Бориса Єльцина, працював з нинішнім головою зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним

Про це повідомляє Еспресо з посиланям на “Московский комсомолец”.

22 лютого вночі у власному котеджі помер російський нафтовий магнат В’ячеслав Ровнейко. На тілі олігарха ознак насильницької смерті не виявили.

“Олігарха з 90-х років минулого століття, В’ячеслава Ровнейка, знайшли мертвим у котеджі міського округу Одінцове”, — написали в російському медіа.

Журналісти з’ясували, що магната знайшли непритомним близько 23:00 у його будинку, що знаходиться на Рубльово-Успенському шосе. Лікарі не змогли врятувати життя росіянина. Йому було 59 років.

РосЗМІ повідомляє, що Ровнейко заснував компанію Urals Energy N.V. з зятем першого президента Росії Бориса Єльцина. Окрім того, він був співвласником бельгійської нафто-трейдингової компанії та гендиректором паливного союзу.

У свій час Ровнейко працював з нинішнім головою зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним. Як припускали журналісти “Нової газети”, Ровнейко був розвідником.

Також у рос медіа відзначають, що це вже восьма за рахунком загадкова смерть російського топменеджера з початку минулого року.

Нагадаємо, упродовж року в Росії за різних обставин пішли з життя чимало відомих, впливових і багатих осіб. У квітні 2022-го в московській квартирі знайшли тіла Владислава Аваєва, колишнього віцепрезидента Газпромбанку, а також його дружини та дочки. Трохи пізніше аналогічним чином в Іспанії виявили мертвими колишнього топменеджера Новатека Сергія Протосеню, його дружину та дочку. У липні знайшли мертвим Юрія Воронова – топменеджера, пов’язаного з Газпромом. 

У середині вересня загинув директор авіаційного напрямку Корпорації розвитку Далекого Сходу та Арктики (КРДС) Іван Печорін

У кінці грудня у РФ раптово помер гендиректор “Адмиралтейських верфей” Олександр Бузаков. Ця компанія виробляла підводні човни-носії для калібрів. Також – колишній головнокомандувач сухопутних військ РФ генерал армії Олексій Маслов.

27 грудня стало відомо про смерть в Індії депутата законодавчих зборів Володимирської області члена пропутінської “Єдиної Росії” Павла Антова, який влітку критикував “спецоперацію”. Також з ним помер його друг.

9 січня у Росії помер розробник ракет “Калібр” Павло Камнєв.

9 лютого 2023 року стало відомо, що внаслідок ДТП загинув співзасновник ритейлера Sela Борис Остроброд – його машина впала в озеро в Латвії, де він жив останні роки.

Тіло ексзаступника начальника головного управління МВС РФ із боротьби з екстремізмом Володимира Макарова виявили 13 лютого в підмосковному селі Голіково.

15 лютого знайшли мертвою топчиновницю Міністерства оборони Росії Марину Янкіну. Російські журналісти повідомили, що тіло 58-річної жінки виявили під вікнами багатоповерхівки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube