Конкурс на директора НАБУ. Хто претендує (ІНФОГРАФІКА)


10:3521.02.2023

В Україні добігає кінця конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро – у фінальний етап відбору вийшов 21 кандидат. З 20 до 24 лютого претенденти проходитимуть співбесіди на доброчесність, а з 28 лютого до 4 березня – співбесіди на відповідність критерію компетентності. Хтось претендує на посаду директора НАБУ – на інфографіці «Слово і діло».

На посаду директора Національного антикорупційного бюро України претендує 21 кандидат, перелік – на інфографіці.
Конкурс на посаду директора НАБУСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Поки що перше місце в рейтингу за кількістю балів посідає Руслан Кравченко – 244 бали. Кравченко закінчив у 2012 році Юридичну академію імені Ярослава Мудрого. Наразі він керує Бучанською окружною прокуратурою Київської області.

Раніше він працював у військовій прокуратурі, а також представляв сторону звинувачення на суді над колишнім президентом України Віктором Януковичем.

На другому місці був Руслан Габрієлян – старший детектив, керівник відділу детективів НАБУ – але його виключили із конкурсу через відсутність п’ятирічного досвіду на керівній посаді.

«Схеми» зазначають, що Габрієлян був у групі детективів, які розслідували справу про розтрату під час будівництва квартир для Національної гвардії, де фігурував Олег Татаров.

Таким чином, наступний за кількістю балів – керівник Слідчого відділу територіального управління Держбюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гупяк (225).

Також 225 балів набирає Вероніка Плотнікова – єдина жінка серед кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро. Плотнікова закінчила Національну академію прокуратури України у 2008 році. Наразі вона очолює відділ дослідження проблем прокурорської діяльності у сфері міжнародного права та впровадження практики Європейського суду з прав людини Науково-дослідного інституту Національної академії прокуратури.

На посаду директора НАБУ претендує також голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривоніс, у нього наразі 224 бали. Раніше він працював на одеській митниці, а у 2016 році виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, але з посади відмовився через журналістське розслідування про його майно.

Наступними за кількістю балів ідуть старший детектив НАБУ Віктор Павлущик та заступник голови Київської обладміністрації Віталій Власюк.

Обійняти посаду директора НАБУ хочуть й інші претенденти, які вже працюють у відомстві: старші детективи Олександр Цивінський, Олександр Риковцев, Володимир Церковний та Максим Ворвуль, детектив Головного підрозділу детективів Михайло Буртовий, керівник Управління зовнішнього контролю Роман Осипчук, заступник керівника підрозділу детективів Анатолій Нестерцов, керівник підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Сергій Наумюк, керівник Юридичного управління Ігоря Ярчак, детектив Євген Теницький.

Також на посаду претендують начальник відділу представництва інтересів держави Вінницької облпрокуратури Олександр Вікул, прокурор відділу запобігання правопорушень в органах прокуратури управління Генінспекції Офісу генпрокурора Олег Опішняк, начальник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах війни ГП Юрій Бєлоусов, адвокат Олександр Руденко, заступник керівника Конотопської окружної прокуратури Сумської області Роман Удовиченко

Нагадаємо, у квітні 2022-го Артема Ситника звільнили з посади директора НАБУ через закінчення терміну повноважень. Пізніше він став заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Обов’язки директора НАБУ виконує Гізо Углава.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube