В Італії немає російської пропаганди, 99% італійців підтримують Україну – голова МЗС


12:1920.02.2023

В Італії немає російської пропаганди, 99% населення країни підтримують Україну. Про це заявив голова МЗС Італії Антоніо Таяні на Миюнхенській конференції з безпеки напередодні, пише УНН з посиланням на la Repubblica.

Як зауважує видання, “після конфузів, створених Сільвіо Берлусконі своїми заявами про Володимира Зеленського, Антоніо Таяні знову має гарантувати, що Італія на боці України”.

Під час дискусії на Мюнхенській конференції парламентар із Києва запитав міністра закордонних справ Італії, чому «всі держави-члени заборонили російські ЗМІ, тоді як в Італії вони продовжують якось функціонувати».

Як зауважується, Таяні “напередодні поїздки прем’єр-міністра Джорджі Мелоні до Києва” гарантував, що «в Італії немає російської пропаганди. Я знаю, що є журналісти, які працюють у росії, але 99% італійців виступають за Україну».

«Для мене в моїй країні немає російської пропаганди, і це не проблема», – сказав він.

Відповідаючи українському парламентарю, Таяні пояснив: «Я вважаю, що російська пропаганда працює у соціальних мережах набагато більше, ніж у газетах. Сьогодні інформація знаходиться у соціальних мережах. Ось чому ми виконуємо рішення ЄС про авторське право, тому що через нього можна контролювати ситуацію та захищати правильну інформацію, це є відповідальним кроком».

Читайте: “Зараз ми набагато сильніші за них”, – Зеленський дав інтерв’ю італійським ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube