«Путін думав, що зможе пережити нас. Але він помилявся» – заява Президента США Джо Байдена щодо візиту до Києва


12:3120.02.2023

США продовжує підтримувати Україну та її народ.

Саме тому США виділяє додаткове озброєння та обладнання, яке допоможе українцям захиститись від бомбардувань, а також введе додаткові санкції проти еліт та компаній, які підтримують російську агресію.

Про це мовиться в заяві президента США Джо Байдена щодо візиту до Києва, яку оприлюднив Білий дім, передає Інше ТВ.

«Сьогодні, коли світ готується відзначити першу річницю брутального вторгнення Росії в Україну, я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з Президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну і незмінну відданість демократії, суверенітету і територіальній цілісності України.

Коли Путін розпочав своє вторгнення майже рік тому, він думав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Але він глибоко помилявся.

Сьогодні в Києві я зустрічаюся з президентом Зеленським і його командою для розширеного обговорення нашої підтримки України. Я оголошу про чергову поставку критично важливого обладнання, в тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем і радарів повітряного спостереження, які допоможуть захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я повідомляю, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт і компаній, які підтримують російську агресію. За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну безпрецедентною військовою, економічною та гуманітарною підтримкою – і ця підтримка буде тривати.

Я також з нетерпінням чекаю на поїздку до Польщі, щоб зустрітися з президентом Дудою і лідерами наших союзників на східному фланзі, а також виступити з промовою про те, як Сполучені Штати продовжуватимуть згуртовувати світ на підтримку народу України і основних цінностей прав людини і гідності, закріплених у Статуті ООН, які об’єднують нас у всьому світі», – йдеться в заяві президента Джо Байдена.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні Байден в Києві (ВІДЕО).

Також повідомлялось А тепер офіційно: Зеленський подякував Байдену за візит до України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube