Росія розмістила близько 450 літаків тактичної авіації і близько 300 гелікоптерів за 200 кілометрів від кордону з Україною – ГУР


06:0619.02.2023

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв’ю Kyiv Post повідомив, що росія зосередила близько 450 літаків тактичної авіації і близько 300 гелікоптерів за 200 кілометрів від кордону з Україною.

Водночас розвідник пояснив, що масований ракетний удар по Києву “малоймовірний”, інформує УНН.

“Ми маємо інформацію про наявність приблизно 450 літаків тактичної авіації (не стратегічних бомбардувальників) і близько 300 гелікоптерів, половина з них – ударні. Вони розміщені в основному на території російської федерації не менше ніж за 200 кілометрів від кордону, зосереджені в різних місцях, але поза межами нашої досяжності”, – сказав Юсов.

Розвідник пояснив, що, російська авіація навмисно розташована на відстані 200 кілометрів або більше від кордону, щоб не потрапити в зону потенційного 80-кілометрового удару HIMARS. Він зауважив, що згідно з останніми оцінками військових загроз безпеці України, росія не планує використати всі ці літаки одночасно для масованої повітряної атаки, але вони можуть бути використані для підтримки наступу кремля на сході України.

“Ці сили можуть бути використані в першу чергу на Донбасі. Напад з повітря на Київ малоймовірний… Наступ росії на сході триває, і це реалізація плану путіна щодо захоплення територій Донецької та Луганської областей до кінця березня”, – сказав Юсов.

Крім цього, представник ГУР припустив, що теперішня спроба москви захопити повністю дві східні області України закінчиться невдачею, “все одно, з літаками чи без”.

Як повідомляло Інше ТВ, Російським військовим командування каже про операцію «Возмездіе» та завершення бойових дій до травня (АУДІОПЕРЕХВАТ ГУР)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube