Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану на тлі тиску Заходу


22:1014.02.2023

Китайський лідер Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану під час візиту його президента у вівторок. Тегеран намагається розширити відносини з Пекіном та Москвою, щоб компенсувати західні санкції через його ядерні розробки. Про це пише The Associated Press, інформує УНН.

В офіційному китайському звіті про зустріч Сі з Ебрагімом Раїсі не зазначено, чи вони обговорювали напад росії на Україну.

Сі висловив підтримку уряду Раїсі.

“Китай підтримує Іран у захисті національного суверенітету і опорі однобічності та залякуванню”, – сказав Сі в заяві, опублікованій китайським державним телебаченням.

Сі сказав, що Пекін “протистоїть втручанню зовнішніх сил у внутрішні справи Ірану та підриву безпеки та стабільності Ірану”, йдеться у заяві уряду. Сі пообіцяв “спільно працювати над питаннями, які торкаються основних інтересів один одного”.

Сі назвав два уряди “друзями у скрутній ситуації” у коментарі, опублікованому газетою правлячої Комуністичної партії “Женьмінь жибао”.

Сі та Раїсі взяли участь у підписанні 20 угод про співпрацю, включаючи торгівлю та туризм, оголосив уряд Китаю. Вони доповнюють підписану у 2021 році 25-річну стратегічну угоду про співпрацю у галузі розробки нафтових, промислових та інших родовищ.

Читайте: Китай заявив, що американські аеростати літали над ними вже 10 разів, в США заперечують



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube