“Ситуація гнітюча, ми програли інформаційну війну”. До чого готується Молдова (ВІДЕО)


10:1613.02.2023

За результатами соцопитувань, ситуація гнітюча — Молдова програла інформаційну війну з Росією.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив депутат парламенту Молдови Оазу Нантой.

“Одним з аргументів на користь того, що ми зробили, скажімо так, планову ротацію, прем’єр-міністерка Наталія Гаврилиця пішла у відставку, і Дорін Речан буде наступним прем’єр-міністром. Він користується підтримкою нашої партії, яка має комфортну більшість у парламенті. І після того, як буде сформована команда і програма, новий уряд розпочне виконання своїх обов’язків, один з аргументів на користь нового прем’єра те, що у нього більше досвіду в проблемах безпеки. Він був, зокрема, секретарем Ради безпеки при президентові Молдови Майя Санду. Але водночас, якщо дивитися на результати соцопитувань, то атмосфера досить гнітюча, скажу відверто”, — говорить він.

Наприклад, за даними депутата, у листопаді минулого року серед опитаних 17% вважали, що Путін в Україні захищає так звані “ДНР” і “ЛНР”. А 15,1% заявили, що Путін в Україні бореться з нацизмом.

“Як ви розумієте, це багато, це дуже багато. Це означає, що ми програли інформаційну війну з Росією. І той факт, що ми закрили деякі телевізійні канали, він не може змінити ситуацію одразу, тому що Молдова впродовж десятиліть була в полі інформаційного впливу Російської Федерації, що, звичайно, залишає відбитки у свідомості людей. Тому настрої в суспільстві суперечливі. Так, більшість підтримує курс Молдови на Євросоюз. Так, разом із цим слід враховувати активність нашої діаспори, яка не бере участі в цих соціологічних опитуваннях, і серед яких абсолютний пріоритет має проєвропейські та антипутінські настрої. Але водночас ми бачимо, що Росія знаходить, вочевидь, фінансові канали, криптовалюти змінили світ для того, щоб фінансувати цю підривну діяльність проти Республіки Молдова і в нас немає приводу для того, щоб розслаблятися”, — розповів Нантой.

Зазначимо, що Молдова посилює силовий блок, щоб протидіяти планам Росії здійснити в країні державний переворот. Українська розвідка в курсі планів Москви і вже попередила Кишинів про небезпеку. У спробі державного перевороту Кремль може залучити чеченських бойовиків, які в лютому минулого року були закинуті до України із завданням ліквідувати керівництво країни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube