ЗМІ стали відомі подробиці спілкування Зеленського з королем Чарльзом


21:2808.02.2023

Британські ЗМІ публікують деякі подробиці розмови президента Володимира Зеленського з британським королем Чарльзом ІІІ.

Монарх сказав українському президенту, що радий вітати його в Букінгемському палаці, на що Зеленський відповів, що для нього “велика честь бути тут”, пише Sky News.

“Дякую, що знайшли для мене час”, — сказав він.

Тоді Чарльз сказав: “Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну, що я не можу вам передати”. “Щиро дякую”, – відповів Зеленський.

Далі король сказав, що він чув, що президент виступав перед обома палатами британського парламенту сьогодні. Президент відповів, що відчув “велику підтримку” від депутатів. “Я дуже радий”, – сказав монарх.

Королівський кореспондент BBC Шон Кофлан пише, що візит Зеленського означає набагато більше, ніж просто рукостискання та фотографування. “Це була глибоко особиста справа. Король був надзвичайно відвертим щодо України”, – пояснює він.

Журналіст нагадав, що після російського вторгнення тодішній принц Уельський засудив “жорстоку агресію” у виразах, набагато більш різких, ніж зазвичай дозволяють собі члени королівської родини.

Чарльз був першим членом сім’ї, який відвідав регіон, куди прибували мільйони біженців з України. Під час раптового візиту до Румунії у травні минулого року він відвідав центр допомоги, де українцям роздавали продукти та одяг.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube