Зеленського сьогодні чекають в Британії


10:4308.02.2023

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великої Британії, щоб зустрітися з Ріші Сунаком та українськими військовими, повідомили в офісі прем’єр-міністра.

Це його перший візит до Великої Британії з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року.

З того часу він здійснив лише одну поїздку за межі України, коли відвідав Сполучені Штати і зупинився в Польщі на зворотному шляху перед Різдвом.

Пан Зеленський і пан Сунак обговорять підтримку України з боку Великої Британії, починаючи з “негайну хвилю” військової техніки, яку Велика Британія надсилає в Україну, а прем’єр-міністр посилить свою довгострокову підтримку.

Пан Сунак сказав: “Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами.

“З 2014 року Велика Британія забезпечує життєво важливу підготовку українських сил, що дозволяє їм захищати свою країну, захищати свій суверенітет і боротися за свою територію.

“Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо цю підготовку від солдатів до морських піхотинців і пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме збройні сили, здатні захищати свої інтереси в майбутньому.

“Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військове обладнання на короткий термін, а довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною впродовж багатьох років”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube