Соратнику Порошенка Герасимову вручили обвинувачення за незадекларовану нерухомість в Іспанії – він брати не хотів (ВІДЕО)


10:4408.02.2023

Детективи НАБУ вручили обвинувальний акт депутату від “Європейської солідарності” Артуру Герасимову у справі про недекларування нерухомості в Іспанії.

Мова йде про двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю понад 227 тис. євро, а також 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках не задекларував нардеп IX скликання. Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн грн. 

Оскільки місцеперебування нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України в січні 2023 року.

7 лютого 2023 року прокурором у кримінальному провадженні за участі детективів НАБУ вручено обвинувальний акт підозрюваному.

Цей момент зафіксований на відео. Зокрема, видно, що документи Герасимов брати не хоче.

Врешті Герасимов взяв декілька папірців, сказав “А все інше адвокату, будь ласка”, “Ми прийдемо ознайомлюватися. Я не збираюся нічого брати. Я не вдарив. Будь ласка, не треба мені нічого сувати”, відштовхнув папки з документами, закрив двері авто і поїхав геть.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube