Будуть рити нори. В РФ почали ремонт бомбосховищ по всій території


11:5107.02.2023

По всій РФ почалися перевірки і ремонт бомбосховищ відповідно до наказу Кремля «модернізувати інфраструктуру часів СРСР».

Про це повідомляє російське видання The Moscow Times з посиланням на чинних та колишніх чиновників.

«Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було ухвалене урядом ще навесні. Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони та цивільні міністерства», – розповів один із російських чиновників.

Офіційно в РФ не оголошували про національну кампанію з модернізації бомбосховищ, але, за словами співрозмовників видання, вона триває вже кілька місяців. Перевірки та ремонт розпочалися після вторгнення в Україну у лютому 2022 року та триватимуть у 2023 році.

Зокрема, влада Краснодарського краю витратить на ремонт бомбосховищ цього року понад 6 млн рублів, Нижнього Новгорода – 50 млн рублів, Рязані – 1 млн.

Високопосадовець адміністрації одного з далекосхідних регіонів РФ підтвердив виданню, що існують директива з Москви щодо модернізації бомбосховищ: «З Москви було наказано провести ці роботи повсюдно — огляд та ремонт».

Видання зазначає, що більшість бомбосховищ в рф опинилися в аварійному стані або були закинуті після розпаду СРСР. «Вони [бомбосховища] після розпаду Радянського Союзу були нікому не потрібні. Але тепер, через ситуацію на передовій, кремль наказав у всьому розібратися», – сказав чиновник в одному із західних регіонів рф.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube