Офіційно. Малюк призначений головою СБУ (ФОТО)


11:3707.02.2023

Рада призначила Малюка В.В. на посаду Голови СБУ. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. Він уточнив, що пропозицію президента підтримали 324 депутати – не голосували лише «Голос» та «Європейська солідарність».

На голосуванні був присутній президент України, віце-президент, прем’єр-міністр, Секретар РНБО, Генеральний Прокурор.

Офіційно. Малюк призначений головою СБУ (ФОТО) 1
Офіційно. Малюк призначений головою СБУ (ФОТО) 3

В своєму виступі Президент закликав народних депутатів голосувати за Василя Малюка. Відзначив роль у протидії агресії, повернення та звільнення наших героїв.

Президент: «Враховуючи такий результат і пройдену перевірку повномасштабною війною, вважаю його (В.Малюка) призначення цілком виправданим. Ми здійснюємо кадрові зміни у сфері безпеки, щоб посилити оборону».
Малюк: «Я військовий та все життя присвятив захисту країни. Буде очищення служби від зрадників. Особий акцент – боротьба з колобарантами на всіх рівнях».

Під час питань Соломія Бобровська запитала про московську церкву. Відповідь: «СБУ виявляє ворожих агентів в рясі. 52 кримінальних проваджень і 19 підозр, 6 вироків судів. Також є ті, кого ми поміняли: одного ворожого агента в рясі поміняли на 28 наших воїнів».

Голосування по фракціям: СН – 226, ЕС – 0, Батьківщина – 18, Платформа за життя та мир- 19, За майбутнє – 12, Голос – 0, Довіра – 15, Відновлення України – 17, Позафракційні – 17.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube