Експрем’єр Ізраїлю: путін пообіцяв не вбивати Зеленського


18:4105.02.2023

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю, який якийсь час був посередником у переговорах на початку війни, заявив, що отримав від російського лідера обіцянку не вбивати українського президента. Про це УНН пише посилаючись на Associated Press.

Колишній прем’єр-міністр Нафталі Беннет був посередником у переговорах в перші тижні війни, став одним із небагатьох західних лідерів, які зустрілися з володимиром путіним під час короткої поїздки до Москви у березні минулого року.

У п’ятигодинному інтерв’ю, яке торкнулося багатьох інших тем, Беннет сказав, що запитав путіна про те, чи мав намір він убити президента України Володимира Зеленського.

“Я спитав: що з цим? Ви плануєте вбити Зеленського? Він сказав: Я не вбиватиму Зеленського. Я тоді сказав йому: Я маю зрозуміти, що ти даєш мені слово, що не вб’єш Зеленського. Він сказав: Я не збираюся вбивати Зеленського”.

Беннет додав, що потім він зателефонував Зеленському, щоб повідомити його про обіцянку путіна: “Слухай, я прийшов зі зборів, він не збирається тебе вбивати. Він запитує: Ви впевнені? Я сказав: 100%, він тебе не вб’є”.

Беннет сказав, що під час свого посередництва путін відмовився від своєї обіцянки домагатися роззброєння України, а Зеленський пообіцяв не вступати до НАТО.

Читайте: Винищувачі Ізраіля завдали ударів по об’єкту з виробництва зброї в секторі Гази



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube