Україна пропонує ЄС включити “Росатом” в новий пакет санкцій, – Шмигаль


16:0802.02.2023

Україна закликає Європейський союз до впровадження ядерних обмежень проти РФ. А саме включити “Росатом” у новий пакет санкцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єра Дениса Шмигаля.

“Перед самітом Україна-ЄС у Києві звірили годинники з Високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем. Подякував за послідовну підтримку України, збільшення бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро, а також за тренувальну місію для українських військових. Розраховуємо на її розширення”, – пише Шмигаль.

Також прем’єр-міністр виступив за продовження економічного тиску на Росію, зокрема в сфері “ядерних” санкцій.

“Підкреслив, як важливо продовжувати тиск на економіку Росії та запровадити 10-й пакет європейських санкцій, що, зокрема, повинен включати ядерну сферу та державну компанію “Росатом”, – заявив Шмигаль.

Він також повідомив про домовленість з ЄС про те, що країни блоку запустять для українців програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро.

“Це важливий компонент нашого відновлення, який дасть можливість повертати нормальне життя у деокуповані від російських терористів громади. Вдячні Європейському Союзу та його державам-членам за солідарність та всебічну допомогу”, – додав Шмигаль.

Міненерго також виступає за санкції проти “Росатому”
Тим часом міністр енергетики Герман Галущенко під час відеорозмови з Державним секретарем з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Грантом Шаппсом також виступив за необхідність введення санкцій проти “Росатому”.

Також глава Міненерго проінформував британського колегу про стан енергетичної системи України після масованих ракетних атак та подякував Британії за надану допомогу.

Читайте: Україна розраховує на санкції ЄС проти “росатома” у десятому пакеті – Шмигаль



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube