Україна розраховує на санкції ЄС проти “росатома” у десятому пакеті – Шмигаль


18:2009.01.2023

Україна розраховує на обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема “росатома”, у десятому санкційному пакеті проти рф. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом сьогодні в Києві, пише УНН.

“Розраховуємо, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема «росатома». Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології”, – зазначив Шмигаль у понеділок, 9 січня.

Деталі

З його слів, питання порушили у межах роботи над посиленням енергетичної стійкості України. “Активно ведемо роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками: демілітаризація Запорізької АЕС, постачання електрообладнання, можливості імпорту електроенергії з ЄС та санкції проти росії”, – пояснив Шмигаль.

Також торкнулися питань післявоєнного відновлення України. “Відбудова має відбуватися на основі принципів зеленого курсу. Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, що допоможе Європі швидше відмовитися від російських викопних ресурсів”, – зауважив очільник уряду.

При цьому Шмигаль подякував Тіммермансу за ініціативу започаткування стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів. “Очікуємо найближчим часом укласти відповідний меморандум”, – зазначив Шмигаль.

Читайте: Зеленський ввів санкції проти відомих росіян, в списку Тимощук, Баста, Алегрова, Білан, Галустян, Доліна, Кіркоров, Лазарєв, Петросян та інші



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube