Невідомий напав на посольство Азербайджану в Ірані, один загиблий, є поранені


13:5927.01.2023

У п’ятницю, 27 січня, озброєний чоловік скоїв напад на посольство Азербайджану в Тегерані, унаслідок чого двоє людей зазнали поранень, а ще одна загинула

Про це інформує Trend.

Зазначають, що близько 08:30 до посольства Азербайджану увірвався озброєний 50-річний чоловік, який приїхав туди на автомобілі Pride. Він відкрив вогонь з автомата Калашникова по посту охорони. Унаслідок нападу два охоронці зазнали поранень. Начальник служби безпеки загинув.

Згодом голова поліції Тегерана Хусейн Рахімі заявив, що зловмисник увірвався до посольства з двома дітьми. Ними виявилися 14-річна дівчинка та 7-річний хлопчик.

“Людина, яка відкрила вогонь, заявила, що зробила це через особисті та сімейні проблеми”, – сказав Рахімі.

Після нападу очільник Управління пресслужби міністерства закордонних справ Азербайджану Айхан Гаджізаде повідомив, що найближчим часом посольство країни в Тегерані евакуюватимуть. 

“Кожна держава несе відповідальність за забезпечення безпеки іноземних посольств у своїй країні”, – наголосив Гаджізаде.

На інцидент відреагував речник МЗС України Олег Ніколенко.

“Україна рішуче засуджує сьогоднішній напад на посольство Азербайджану в Тегерані, в результаті якого загинула одна людина і кілька співробітників служби безпеки були поранені. Приносимо щирі співчуття близьким загиблого, бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим”, – написав він у твіттері.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube