Американські сенатори закликали надати Україні ракетні комплекси ATACMS, а також винищувачі F-16 та МіГ-29


10:2526.01.2023

Сенатори Ліндсі Грем, республіканець з Південної Кароліни, і демократи Річард Блюменталь з Коннектикуту і Шелдон Уайтхаус з Род-Айленда, закликали в середу США та союзників посилити підтримку України, одночасно привітавши оголошення, зроблене президентом Джо Байденом про те, що США та Німеччина направлять танки в Україну.

Про це пише «Голос Америки», передає Інше ТВ.

Усі троє сенаторів напередодні повернулися із Києва. 20 січня вони зустрілися в українській столиці із президентом Володимиром Зеленським.

«Сьогоднішня заява (25 січня – прим.ред.) є довгоочікуваною новиною від адміністрації Байдена. Вигнання Путіна з України відповідає інтересам національної безпеки Америки, оскільки за наслідком цього конфлікту спостерігають інші джерела небезпеки, – йдеться у спільній заяві сенаторів. – Німецькі танки “Леопард-2” добре підходять для цієї війни, і ми раді почути, що Німеччина також санкціонувала відправку Leopard-2 союзними країнами. Комбінація американських «Абрамсів» та німецьких «Леопардів» дає Україні потужний військовий потенціал та здатність вигнати російських окупантів».

Сенатори зазначили, що українці «перевершили всі очікування, коли мова зайшла про захист своєї батьківщини та використання наданої їм військової техніки», висловивши впевненість, що танки «Абрамс» та «Леопард» будуть ефективно використані ЗСУ у майбутніх боях із російськими військами.

Сенатори закликали адміністрацію Байдена та союзників направити в Україну «більше вогневих засобів дальньої дії, таких, як ATACMS, та винищувачів, таких як F-16 та МіГ-29».

Поєднання танків, винищувачів та тактичних ракетних комплексів ATACMS, на думку сенаторів, «допоможе Україні протистояти майбутньому наступу Росії та перейти в атаку як на сході, так і на півдні, щоб ще більше підірвати здатність Росії продовжувати бойові дії в Україні».

Як повідомляло Інше ТВ, 25 січня Байден підтвердив – США передають Україні 31 танк Abrams M1



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube