Байден підтвердив – США передають Україні 31 танк Abrams M1


19:2025.01.2023

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтвердив, що Київ отримає від Вашингтону 31 танк Abrams M1. Про це він повідомив під час звернення щодо подальшої підтримки України.

“Ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти в контрнаступ. Щоб звільнити країну, їм потрібно підвищити свої оборонні здатності… Сьогодні ми виділяємо понад 500 одиниць бронетехніки, а також я оголошую, що ми виділяємо 31 танк Abrams”, – заявив він.

Що відомо про Abrams M1

M1 Abrams – це основний бойовий американський танк, що серійно випускається з 1980 року. Він стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США, а також Збройних сил Єгипту, Австралії, Марокко та ряду близькосхідних держав.

Цей танк даний час є одним з найбільш важких танків, його бойова маса перевищила 62 тонн. В ньому започатковані низки новаторських рішень, включаючи комп’ютерну систему управління вогнем і роздільне зберігання боєзапасу з використанням вишибних панелей.

Калібр і марка гармати в танку 105-мм M68A3, а починаючи з M1A1 вже йде 120-мм М256. Тип гармати нарізний (в M1A1 – гладкоствольний). Екіпаж – 4 осіб.

Фахівці зазначають, що рівень бронювання американської машини цілком можливо вважати кращим за Leopard 2A4.

Але хоч американські танки Abrams вважаються найкращими сучасними танками, проте його використання потребує більше ресурсів, наприклад, якщо порівнювати з Leopard 2. Тому до цього часу в США і пояснювали відсутність рішень щодо передачі Україні саме проблемами в їх управлінні.

Нагадаємо, голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол заявляв, що відправлення в Україну бодай одного танку Abrams могло б мотивувати інші країни передати українським Збройним силам танки Leopard 2. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube