Без ременя безпеки. Прем’єра Британії Ріші Сунака оштрафувала поліція – як пасажира на задньому сидінні (ВІДЕО)


10:5621.01.2023

Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака оштрафували за непристебнутий ремінь безпеки.

Про це пише ВВС.

Видання пише, що 42-річний політик знімали відео для своїх соціальних мереж, за що його й застали поліцейські.

Ролик записувався для облікового запису Сунака в Instagram. На ньому видно, як політик повертається до камери без ременя безпеки, щоб розповісти про програму покращення роботи уряду.

Поліція графства Ланкашир заявила, що глава британського уряду визнав свою помилку і просив вибачення. Також йому доведеться сплатити штраф.

Зазначимо, що невідомо, яку суму оштрафовано прем’єр-міністра.

У матеріалі сказано, що пасажири, які проігнорували правило про ремені безпеки, можуть оштрафувати на 100 фунтів стерлінгів (близько 123 долари). Щобільше, якщо справа потрапить до суду, сума штрафу може збільшитися до 500 фунтів стерлінгів. Штраф потрібно сплатити протягом 28 днів.

Журналісти пишуть, що політики з конкуруючої партії встигли назвати Сунака “посміховиськом”. Вони заявили, що став другим прем’єр-міністром в історії, оштрафованим поліцією.

За словами заступника лідера лейбористів Дейзі Купер, консервативні політики тримають британців за дурнів.

“Вони продовжують поводитися так, начебто є один правила для них, а також інші правила для всіх інших. Штраф є нагадуванням про те, що консерватори зрештою отримають по заслугах”, — заявила вона.

Проте депутат парламенту від Консервативної партії Саут Бентон зазначив, що поліція Ланкашира даремно витрачає час.

“Переважна більшість людей подумала б, що політично мотивовані скарги на ремені безпеки — це неефективне використання ресурсів”, — сказав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube