Директор ЦРУ таємно відвідав Київ


08:4420.01.2023

Наприкінці другого тижня 2023 року директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс без афішування візиту побував у Києві.

Про це повідомляє The Washington Post.

Метою поїздки було проінформувати президента Володимира Зеленського про [можливі] військові плани країни-окупанта РФ на найближчі тижні та місяці.

За даними співрозмовників видання, на зустрічі Бернс, Зеленський та керівники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги США та Заходу загалом після того, як владу в Палаті представників Конгресу США взяли республіканці, “а підтримка допомоги Україні серед частини електорату США знизилася”.

Бернс нібито наголосив на “невідкладності нинішнього моменту на полі бою” і визнав, що в якийсь момент на такий самий обсяг допомоги вже буде складніше розраховувати.

“Зеленський із помічниками вийшли із зустрічі з враженням, що підтримка Києва з боку адміністрації президента США Джо Байдена залишається сильною, а прийнятого Конгресом у грудні екстреного фінансування України у розмірі $45 млрд вистачить щонайменше до липня чи серпня”, – передає WP слова людей, знайомих із перебігом дискусії у Києві.

За їхніми словами, Київ “менш впевнений” у перспективах ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакета додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Яструби-республіканці в Конгресі продовжують обіцяти підтримку України, тоді як інша частина Республіканської партії заявляє про бажання скоротити витрати США на військові потреби країни-союзниці.

Представник ЦРУ серед співрозмовників WP відмовився дати характеристику того, що Бернс повідомив Зеленському про військові плани Росії.

Нагадаємо таож, що Служба безпеки попередила 12 замахів на Зеленського, щонайменше 2 – завдяки ЦРУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube