Британія передасть Україні 12 танків, 4 з них – якнайшвидше


12:2314.01.2023

Прем’єр-міністр Ріші Сунак схвалив план відправки до України 12 танків Challenger 2, перші одиниці бронетехніки мають передати негайно.

Про це повідомляє The Independent.

Як повідомляється, британський прем’єр погодився відправити в Україну ескадрилью танків. За неофіційною інформацією, до Східної Європи спочатку відправлять чотири танки Challenger 2, а незабаром Британія поставить ще вісім одиниць цієї техніки.

За даними таблоїду The Sun, який посилається на джерело в адміністрації Сунака, прем’єр Британії у суботу проінформує українського лідера Володимира Зеленського про своє рішення поставити важку техніку.

“Прем’єр-міністр ясно дав зрозуміти, що Велика Британія повинна виконувати свої зобов’язання перед Україною, і це включає забезпечення тим, що необхідно для самооборони і зміни балансу поля бою”, – сказав співрозмовник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Британії розглядає можливість надати Україні свої танки. Вчора авторитетне британське видання The Guardian повідомило, що Лондон оголосить про постачання танків Україні у понеділок, 16 січня. За інформацією українських джерел, Британія вже ухвалила позитивне рішення щодо передачі важкої техніки.

Нагадаємо також, що Валерій Залужний говорив, що нам для контрнаступу потрібно 300 танків…



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube