ООН зафіксувала 745 атак рашистів на медзаклади України


11:5414.01.2023

За наявною інформацією, частково або повністю не функціонують 15% об’єктів охорони здоров’я

Станом на 4 січня ООН зафіксувала 745 атак на заклади охорони здоров’я внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Це найвищий показник серед воєнних конфліктів, що зараз тривають.

Про це повідомляється на сайті ООН.

«За повідомленнями, частково або повністю не функціонують 15% об’єктів [охорони здоров’я], а в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Харківський – до 50%», – розповіла заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, виступаючи 13 січня на засіданні Ради Безпеки щодо ситуації в Україні.

Нагадаємо, за даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну постраждали 18 096 мирних жителів: 6 952 загинули, а 11 144 отримали поранення.

Дікарло, зазначила, що «фактичні цифри, ймовірно, значно вищі». Тільки в Бахмуті, за її словами, з початку активізації бойових дій  у грудні загинули 22 мирних жителів та ще 72 – отримали поранення.

Крім того, за оцінками ООН, внаслідок російського вторгнення приблизно 5,91 млн людей стали переселенцями. 7,9 млн змушені були виїхати до Європи.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube