Питання визволення українців з полону: український омбудсмен зустрівся з російським омбудсменом и президентом Туреччини (ФОТО)


18:5911.01.2023

У рамках візиту до Анкари Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець провів два раунди переговорів з російським омбудсменом тетяною москальковою і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук, передає Інше ТВ.

Щодо результативності переговорів з москальковою Лубінець був не багатослівним. «Обговорили широкий спектр гуманітарних проблем та кейсів, пов‘язаних з наданням правозахисної допомоги громадянам двох країн. А також обмінялися конкретними пропозиціями», – написав він.

Більше відомо про те, що саме обговорювалось на зустрічі Лубінця та Ердогана.

«Під час зустрічі з паном Ердоганом обговорили низку важливих питань:

щодо свободи політв’язнів “бранців Кремля”, які були свавільно затримані та ув’язненні Росією і на їхнє переконання скоїли кримінальні злочини на території Криму;

повернення додому українських важкопоранених військовослужбовці, які наразі знаходяться на території РФ;

повернення цивільних громадян України, які відбувають великі тюремні терміни з 2014 року на території Росії та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей;

повернення цивільних українців, яких було незаконно затримано, і яких утримують на території Росії від 24 лютого 2022 року;

Особливу увагу звернули на важливості знайти юридичний механізм, який допоможе повернути додому всіх цивільних заручників, громадян України, які знаходяться у тюрмах Російської Федерації.

З Україною в серці працюємо для перемоги над російською навалою!», – написав Лубінець.

Нагадаємо, що напередодні візиту до Туреччини і переговорів з російським омбудсменом тетяною москальковою Дмитро Лубінець анонсував, що основним питанням переговорів стане повернення з російського полону українських військовослужбовців і повернення цивільних заручників-українців, яких рф масово затримала і не відпускає додому.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube