АРМА розшукало кошти заборонених політичних партій на суму понад 20 млн грн


12:5706.01.2023

В рамках розшуку майна заборонених в Україні політичних партій АРМА виявило грошові кошти на суму понад 20 мільйонів гривень. Відповідну інформацію передано до Міністерства юстиції України для вжиття ним заходів щодо переходу розшуканих коштів у державну власність.

Про це повідомляють в Агентстві, передає Інше ТВ.

Крім того, представники Нацагентства опрацювали інформацію на предмет наявності відповідних активів загалом щодо понад 2 тисяч юридичних осіб – політичних партій, їх організацій та осередків.

Нагадаємо, що Уряд уповноважив АРМА розшукувати активи заборонених в Україні політичних партій.

Виявлення та розшук партійних активів відбувається за запитами Мін’юсту, які повинні містити опис запитуваної інформації, повне найменування та ідентифікаційний код політичної партії (її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків), копію рішення суду про заборону тощо.

Окремо слід зазначити, що АРМА також активно співпрацює з Мін’юстом щодо розшуку активів осіб, які потрапили під санкції. Станом на сьогодні Національне агентство розшукало активи у рамках опрацювання понад 2643 запитів, які надійшли від Міністерства.

Як повідомляло Інше ТВ, Майже 70 нардепів не поставили свої підписи під зверненням щодо позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ, зокрема, Арахамія і Тимошенко



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube