З ФСБ звільнили куратора таємної лабораторії з виготовлення отрути і загону вбивць ними


18:1127.12.2022

У Росії звільнили начальника науково-технічної служби ФСБ генерал-полковника Едуарда Черновольцева. Можливі причини – часті витоки інформації та невдоволення війною проти України.

Про це повідомляє The Insider.

У підпорядкуванні у генерала Черновольцева перебували 8-й Центр ФСБ (захист інформації), Центр спеціальної техніки ФСБ і Управління спеціального зв’язку ФСБ. Крім того, Черновольцев курирував НДІ-2 ФСБ, де в таємній лабораторії розробляють усілякі отрути, а співробітники інституту безпосередньо брали участь в отруєнні засновника ФБК Олексія Навального, письменника Дмитра Бикова і громадського діяча Володимира Кара-Мурзи.

За офіційною версією, Черновольцева відправили на пенсію після досягнення пенсійного віку, хоча чекісту такого рівня зазвичай дають дослужити до 70 років.

Тим часом джерело The Insider у ФСБ розповіло, що в Кремлі були вкрай незадоволені почастішанням витоків інформаційних баз даних, що дало змогу журналістам публікувати свої розслідування, зокрема про наближених Путіна:

“Ще два роки тому Едуард Володимирович клятвено запевнив керівництво країни, що перекриє всі канали витоків. Але в нашій дірявій системі це практично нездійсненно”. Інший співробітник із НТС ФСБ повідомив, що Чорновольцев, який прожив тривалий час у Києві, “дуже шкодував про початок військової операції в Україні та в компанії своїх друзів неодноразово говорив, що все зайшло занадто далеко”.

Варто нагадати, що Чорновольцев двічі попадався інспекторам ДІБДР, коли керував автомобілем у нетверезому стані. Перший раз 2002 року, коли ще був прикомандирований до в/ч 31568 у підмосковному Реутові. Вдруге вже у званні генерала ФСБ. Він відмовився пройти медичний огляд – на нього завели адміністративну справу, яку розглядали в Московському військовому гарнізонному суді. Зазвичай у таких випадках судді ухвалюють рішення на користь інспекторів ДІБДР, однак військовий суддя Дмитро Кортовенков припинив адміністративну справу “у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube