Кулеба: Вся зброя буде, це лише питання часу


08:1226.12.2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україна згодом отримає від партнерів усю необхідну їй зброю.

“Моє враження таке. Якщо підсумувати всі закулісні розмови, не тільки у Вашингтоні, а й в інших країнах, то висновок такий: вся необхідна зброя буде, це лише питання часу. Чому її не можна надати одразу? Тому що є психологічні, логістичні та політичні причини… Але з цими всіма причинами треба працювати, і ми будемо працювати… Це не тільки питання небажання. Постачання будь-якої зброї – це дуже складна технічна та логістична операція, ми займаємося разом з колегами з інших відомств усіма цими деталями… У мене точно є відчуття, що називається на кінчиках пальців, що жодних табу у питаннях постачання зброї немає. І Patriot, рішення про які привіз Володимир Зеленський з Вашингтона – найкращий доказ цього”, – заявив Кулеба в ефірі національного телемарафону, пише Кореспондент.

Кулеба також зазначив, що Україна наполягає на отриманні зброї від партнерів у зв’язку з їхніми зобов’язаннями щодо Будапештського меморандуму.

“Ми говоримо дуже просту річ нашим партнерам: якщо ви, чесно кажучи, у змові з росіянами забрали у нас ядерну зброю як фактор стримування Росії, і Росія на нас напала, то тепер будьте ласкаві, давайте нам усю потрібну неядерну зброю, щоб ми могли від Росії захищатися. Ось так ми порушуємо питання”, – сказав він.

Читайте: Кулеба розповів, як просувалися переговори про отримання Україною «Патріотів»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube